Menu

Blog

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak

Verschil cosmetica en cosmeceuticals

Cosmeceutical

Wat is nou het verschil tussen producten die je bij de drogist kan kopen en producten bij de huidtherapeut?

Wat zijn cosmetica?

Onder cosmetica verstaan we verzorgingsproducten welke zorgen voor algemeen comfort van de huid. Deze producten bestaan voornamelijk uit ingrediënten welke de huid hydrateren en soepel houden en welke het product aangenaam maken zoals parfum, alcohol en conserveringsmiddelen. In deze producten worden niet tot nauwelijks werkzame ingrediënten toegevoegd, waardoor deze alleen werken op de bovenste dode huidcellen laag en niet dieper de huid in dringen.

Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceutical is een combinatie van cosmetic en farmaceutical. Deze producten bevatten in tegenstelling tot cosmetica een hogere concentratie werkzame stoffen en een lagere pH-waarde, waardoor deze producten op de diepere huidlagen werken. Hierdoor kunnen huidproblemen als acne, rimpels, roodheid en pigment aangepakt worden.
In tegenstelling tot cosmetica bevatten cosmeceuticals ook veel minder irriterende stoffen zoals alcohol en parfum.
In cosmeceuticals vind je ingrediënten zoals vitamine A, hyaluronzuur, Vitamine C en verschillende zuren zoals glycolzuur en salicylzuur. Deze ingrediënten zorgen voor celvernieuwing, hydratatie en huidverbetering.

Wil je dus echt aan huidverbetering werken, dan zal een cosmetica product niks voor jouw huid doen en dien je meer actieve ingrediënten te gebruiken.

Bij YESS Huidtherapie werken we met cosmeceuticals van Image Skincare, Mesoesthetic en Lira Clinical. Deze merken bevatten allemaal een hoge concentratie actieve werkstoffen en worden daarom ingezet voor het verbeteren van huidproblemen en het voorkomen van huidveroudering.

Heb je vragen over producten of wil je graag persoonlijk productadvies? Maak dan een afspraak en kom langs voor een kosteloos intakegesprek!

Lees meer

Tips bij een rode huid

Tips bij een rode huid

Heb jij last van een rode huid, acne, storende vaatjes of rosacea? In deze blog geef ik je tips om roodheid te verminderen.

Lees meer

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ