Menu

Blog

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak

Glycolzuur

Glycolzuur

Het ingrediënt glycolzuur kom je tegenwoordig veel tegen in producten, behandelingen en berichten over skincare. Maar wat is nou eigenlijk glycolzuur? Waarvoor kan je het inzetten en hoe moet je het gebruiken?

 

Wat is glycolzuur en wat doet het in de huid?

Glycolzuur is een alpha-hydroxy acid (AHA), ook wel fruitzuur genoemd. Glycolzuur wordt verkregen uit onder andere suikerriet en wordt in skincare vaak ingezet als exfoliant.

Glycolzuur kan door de kleine moleculen goed doordringen tot in de opperhuid. Daar verbreekt glycolzuur de verbindingen tussen de dode huidcellen, waardoor deze loslaten en afschilferen.

Naast een exfoliërende werking werkt glycolzuur ook ontstekingsremmend en stimuleert het (bij een hoge concentratie) de aanmaak van collageen en elastine. Ook zorgt glycolzuur ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt. Een echte alleskunner dus.

 

Waarvoor kan je glycolzuur inzetten?

Acne/vette huid
Bij acne of een vette huid hoopt talg zich vaak op, doordat er teveel dode huidcellen aanwezig zijn. Glycolzuur werkt exfoliërend wat ervoor zorgt dat de dode huidcellen beter afschilferen en talg beter naar buiten kan. Tevens kan glycolzuur goed ingezet worden bij acne omdat het ontstekingsremmend werkt.

Huidveroudering/ fijne lijntjes/ pigment/ doffe huid
Vanaf het 30e levensjaar vertraagd de cel vernieuwing, waardoor dode huidcellen minder makkelijk afschilferen en de huid sneller grauw en dof oogt. Tevens neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af waardoor er fijne lijntjes ontstaan. Glycolzuur is daarom ideaal voor de verouderde of ouder wordende huid, omdat het de cel vernieuwing versneld. De huid wordt hierdoor weer gladder, beter gehydrateerd en pigmentvlekken zullen verminderen. Tevens stimuleert glycolzuur de productie van collageen en elastine wat fijne lijntjes doet afnemen en voorkomen.

Onderhoud
Glycolzuur kan ook goed ingezet worden om het resultaat na een behandeling zo lang mogelijk te behouden. Na een peeling kan glycolzuur ingezet worden, om de huid zolang mogelijk dun te houden en de kans op talgophoping te verkleinen. Tevens zorgt het voor een mooie glow!

 

Hoe moet ik glycolzuur gebruiken?

Als je start met het gebruik van glycolzuur is het erg belangrijk dat je dit opbouwt. Start met één keer in de drie dagen en bouw het gebruik rustig op. Op deze manier kan de huid wennen aan de zuren. Bij te veel gebruik van glycolzuur kan de huid gaan schilferen, bouw dan het gebruik ervan weer iets af.

Breng glycolzuur altijd ’s avonds aan. Doordat je de bovenste huidlaag met dode huidcellen verwijderd, wordt de huid namelijk gevoeliger voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om de huid overdag goed te beschermen tegen de zon.

 

Werking en concentratie

Wil je zeker zijn dat jouw product ook daadwerkelijk zijn werking doet dan is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Hoe diep glycolzuur in de huid door dringt heeft te maken met het percentage glycolzuur, de pH waarde en de applicatieduur.

Als je een product gebruikt met glycolzuur is het belangrijk om te kijken of het percentage vermeld wordt. Glycolzuur is namelijk pas werkzaam vanaf 5%, het staat dan in het bovenste 1/3 deel van de ingrediëntenlijst.

Percentages hoger dan 15% vind je terug in peelings welke je kan ondergaan bij de huidtherapeut.

Hoe diep glycolzuur in de huid doordringt is ook afhankelijk van de pH waarde van een product of peeling. Hoe lager de pH waarde hoe dieper de peeling of het product in de huid komt. Bij een te hoge pH waarde verliest glycolzuur zijn werking, maar bij een te lage pH waarde kan het de huid irriteren. Helaas is het bij producten vaak lastig de PH waarde te achterhalen.

Hoelang het product op de huid aanwezig is, is ook van invloed op de dieptewerking. Een product voor thuisgebruik kan je in sommige gevallen door de lage concentratie laten zitten, andere moet je er na een aantal minuten weer afhalen. Ook als je een peeling ondergaat zal deze na een paar minuten geneutraliseerd worden. Als een te hoge concentratie glycolzuur te lang op de huid aanwezig blijft kan dit voor ernstige bijwerkingen zorgen!

 

Producten met glycolzuur bij YESS Huidtherapie

Wil je graag een product met glycolzuur gaan gebruiken? Hieronder staan de producten welke bij YESS Huidtherapie verkrijgbaar zijn.

Brightening foam cleanser €32,00
Deze cleanser met glycolzuur en melkzuur heeft een gel-crème textuur en veranderd in schuim wanneer je deze aanbrengt. De Brightening Foam verminderd onzuiverheden, versneld de celdeling en verminderd pigmentvlekken.

Brightening peel booster €65,00
De brightening peel booster is een gel die pigmentvlekken, oneffen huid én huidveroudering behandelt. De corrigerende booster hydrateert de huid en vermindert de activiteit van pigmentcellen, waardoor nieuwe pigmentvlekken worden voorkomen. De booster bevat 10% glycolzuur en 2% fytinezuur. 

Resurfacing peel booster €65,00
De resurfacing peel booster is ideaal voor de vette, acnegevoelige en onzuivere huid. De booster verwijdert onzuiverheden en dode cellen en normaliseert het teveel aan talg. Tevens egaliseert het de huidtextuur en vermindert het de poriegrootte. Deze booster bevat 10% glycolzuur en 2% procent salicylzuur. 

Glycolic 10% E + F ampoules €49,00
De glycolic 10% E + F is een intensieve wekelijkse behandeling die geschikt is voor alle huidtypes. Het is een geconcentreerde formule die huidveroudering tegengaat en onvolkomenheden zoals rimpels, pigmentvlekken, doffe huid en ongelijkheden op de huid verminderd. Tevens werken de ampullen hydraterend en herstellen ze huidschade door vrije radicalen. De behandeling is verdeeld over 10 ampullen die de juiste hoeveelheid voor elk gebruik bevatten.

Ultimate micropeel €61,00
De ultimate micropeel is een milde exfoliant die een zachte vernieuwende werking op het huidoppervlak heeft om de dode cellen te verwijderen, de textuur te verfijnen, imperfecties aan te pakken en de uitstraling van de huid onmiddellijk te verbeteren. Deze exfoliant is ook geschikt voor de gevoelige huid en kan 1-2 keer per week aangebracht worden op de huid. Deze dient ook weer verwijderd te worden.

 

Heb je nog vragen over het gebruik van glycolzuur of de producten? Of wil je graag een behandeling ondergaan? 

Neem dan contact met mij op!

 

 

Lees meer

Tips bij een rode huid

Tips bij een rode huid

Heb jij last van een rode huid, acne, storende vaatjes of rosacea? In deze blog geef ik je tips om roodheid te verminderen.

Lees meer

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ