Menu

Blog

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak

Meest gestelde vragen over laserontharing in de zomer

De zomer is juist de tijd dat veel mensen graag een laserbehandeling ondergaan. Het is mooi weer en de zwemkleding en korte broeken kunnen weer uit de kast. Hoe ideaal is het dan, om niet te hoeven scheren of waxen en je gewoon onverwachts kunt gaan zwemmen of die korte broek aan kunt trekken.

Omdat je in de zomer wel met een aantal zaken rekening moet houden rondom de behandeling heb ik hieronder de meest gestelde vragen voor je beantwoord!

Kan ik laserbehandelingen onder gaan in de zomer?

Ja, het is zeker mogelijk om je te laten laser ontharen in de zomer. Wel is het belangrijk dat je de huid extra goed beschermd tegen de zon en deze niet te bruin is. De laser gaat namelijk op het pigment in de haren af, is de huid te bruin dan kan ook dit pigment aangetast worden en kunnen er vlekken ontstaan. Daarnaast maakt de behandeling de huid extra gevoelig voor de zon, waardoor de kans op verbranding groter wordt. Het is daarom erg belangrijk om de huid zoveel mogelijk uit de zon te houden in de weken voor en na de behandeling.

Gebieden die weinig in de zon komen, zoals de oksels en bikinilijn zijn daarom altijd te behandelen. Bij andere gebieden is dit afhankelijk van jouw huidtype en wanneer je voor het laatst in de zon bent geweest. Op basis van de kleur, dikte en hoeveelheid haren kunnen we bekijken welke lasermethode we toepassen en dient de huid tussen de 2-6 weken voor en na de behandeling uit de zon/zonnebank te blijven.

Kan ik voor mijn vakantie nog behandeld worden?

Tot twee weken voor jouw vakantie kan je nog behandeld worden. We maken dan gebruik van een methode waarbij de huid twee weken voor en na de behandeling uit de zon gehouden moet worden. Het voordeel is wel, dan na twee weken de haren uit gaan vallen en langzamer gaan groeien. Je hebt dus precies tijdens je vakantie er plezier van!

Heb ik al profijt van de laserbehandelingen in de zomer als ik nu start?

Als je nu start met laser ontharen zal je zeker al verschil kunnen merken in de zomer. Elke behandeling wordt een deel van de haren verwijderd en zullen de overige haren dunner worden en langzamer groeien. Dit zorgt er voor dat je al minder vaak hoeft te scheren en geen last meer hebt van scheerirritatie!

Laserbehandelingen kunnen dus zeker in de zomer uitgevoerd worden! Heb je nog vragen over de behandeling of wil je zo snel mogelijk starten? Plan dan online een kosteloos intakegesprek in!

Lees meer

Zonnebrand en acne

Zonnebrand en acne

Wordt acne minder door de zon? Krijg je meer puistjes van zonnebrandcrème? Ik leg je uit wat zonnebrand en acne voor invloed op elkaar hebben.

Lees meer
Tips bij een rode huid

Tips bij een rode huid

Heb jij last van een rode huid, acne, storende vaatjes of rosacea? In deze blog geef ik je tips om roodheid te verminderen.

Lees meer

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ