Menu

Blog

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak

vergoeding huidtherapie

Intakegesprek

Huidtherapie behandelingen kunnen mogelijk (deels) vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering. Bij YESS Huidtherapie vallen hieronder behandelingen voor acne, (acne)littekens, couperose, rosacea en pigmentvlekken.

 

Vergoeding huidtherapie

De vergoeding voor huidtherapeutische behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico. Tevens is een verwijzing vaak niet nodig.

Wel zijn er een aantal voorwaarden van belang:

1. Huidtherapeut

De huidtherapeut moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen. Zo dient de huidtherapeut ingeschreven te staan bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en in het Kwaliteitsregister Paramedici.

2. Behandeling

Niet alle behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding. Behandelingen die vergoed worden moeten vallen onder acnetherapie, littekentherapie of camouflagetherapie.

3. Indicatie

Niet alle indicaties worden zomaar vergoed door de zorgverzekeraar. Indicaties die vergoed worden zijn acne, (acne)littekens, rosacea, pigmentvlekken en couperose in het gelaat/hals.

4. Zorgverzekeraar

De maximale vergoeding en het percentage dat je vergoed krijgt kan verschillen per zorgverzekeraar. Je kan bij jouw zorgverzekering navragen of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Tevens kan de zorgverzekering alleen de gehele behandeling vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

Is de huidtherapeut niet aangesloten bij de zorgverzekering? Dan is het mogelijk dat je de behandeling (deels) zelf moet betalen.

Wil je meer informatie over de behandeling en vergoedingen dan kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar of met YESS Huidtherapie!

Lees meer

Tips bij een rode huid

Tips bij een rode huid

Heb jij last van een rode huid, acne, storende vaatjes of rosacea? In deze blog geef ik je tips om roodheid te verminderen.

Lees meer

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ