Chemische peelings

Een peeling is een vloeistof op basis van zuren welke aangebracht wordt op de huid. De zuren zorgen voor een versnelde celdeling en het afschilferen van dode huidcellen. Door het vernieuwen van de huid wordt pigment minder zichtbaar, worden fijne lijntjes opgevuld en heeft talg minder kans van ophopen, met als resultaat minder onzuiverheden en acne.

Peelings zijn er in verschillende sterktes, waardoor deze inzetbaar zijn bij zowel oppervlakkige als diep gelegen huidproblemen. Afhankelijk van de indicatie kunnen we peelings met microneedling of een dieptereiniging combineren.

Voor de behandeling

Het is belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken om de huid voor te bereiden op de behandeling en complicaties te voorkomen. Ook zorgen de juiste producten voor sneller en beter resultaat en zal het resultaat langer behouden blijven.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood zijn, wat na enkele uren af zal nemen. Een aantal dagen na de behandeling kunnen er schilfertjes ontstaan. Het is belangrijk niet aan de schilfertjes te krabben om vlekjes en littekens te voorkomen. Alle huidreacties verdwijnen meestal binnen 1-2 weken. Het is belangrijk om de huid 2-6 weken, afhankelijk van het soort peeling, niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank.

Huidtherapie Groenlo YESS 09

Aantal behandelingen

Tijdens het intakegesprek kan een indicatie gegeven worden voor het aantal behandelingen. Dit is afhankelijk van het te behandelen huidprobleem.

Interval

De behandelingen vinden gemiddeld eens in de twee tot vier weken plaats.

Indicaties

Huidtherapie Groenlo YESS 07

Kosten en vergoeding

Chemische peelings wordt mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van de indicatie en uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie check uw polisvoorwaarden of neem contact op met YESS Huidtherapie. Klik hier voor de tarieven van chemische peelings.

Tips

Wil je meer weten over hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen? Lees dan mijn blogs met tips en do’s en don’ts.

Werkwijze

Werkwijze

1. Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek wordt de oorzaak en ernst van het huidprobleem uitgebreid besproken en maken we een huidanalyse en foto’s van jouw huid.

2. Voorbereiding

Gebruik twee tot vier weken voor de behandeling verzorgingsproducten welke zijn afgestemd op jouw huid, zodat de huid voldoende is voorbereid op de zuren in de peeling.

3. Behandeling

We starten met het reinigen van de huid, waarna we de peeling aanbrengen. Vervolgens worden eventuele aanwezige onzuiverheden verwijderd, waarna er een masker wordt aangebracht om de huid te kalmeren. Ter bescherming wordt er afgesloten met zonbeschermingsfactor.

4. Evaluatie

Voor optimaal resultaat bespreken we tijdens en na het behandeltraject de vooruitgang en het behaalde resultaat. Ook zullen we de gemaakte foto’s vergelijken.

Resultaten

Acne behandelen Huidtherapeut Groenlo
Acne behandeling Huidtherapeut Groenlo
Acnetherapie behandeling Huidtherapeut Groenlo
Roodheid behandeling huidtherapeut Groenlo
Roodheid behandeling huidtherapeut groenlo
Rimpels verminderen huidtherapie groenlo
Rode huid verminderen groenlo
Pigmentvlekken verminderen groenlo
Acne rug verminderen groenlo
Acne behandeling huidtherapie groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 10

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.