Acne

Heb je last van een onrustige huid bij je gezicht, rug of andere plekken van je lichaam? Veel mensen hebben acne, in meer of mindere mate. Gelukkig kunnen we veel doen om je huid rustiger te maken. Benieuwd hoe we dat voor jouw huid kunnen doen?

Kom langs voor een vrijblijvende huidanalyse en een behandelplan op maat!

In het kort

Wat is acne?

90% van de mensen krijgt te maken met acne. Van verschillende soorten, op verschillende leeftijden en op verschillende plekken van het lichaam. Dat maakt acne een veel voorkomend huidprobleem dat in vrijwel alle gevallen zorgt voor onzekerheid.

Acne kenmerkt zich door zwarte of witte bultjes (mee-eters), rode puistjes en grotere rode bulten (onderhuidse ontstekingen). Vaak gaat dat samen met rode vlekjes en littekens op de plekken waar acne heeft gezeten. Vooral op het gezicht, de borst en de rug is acne geen ongewone verschijning.

Huidtherapeut Groenlo Huidprobleem 28
Huidtherpie Groenlo Huidprobleem acne littekens

Acne ontstaat door teveel talg productie

Acne ontstaat door verstopping of ontsteking van het talgklierfollikel. Als de talgklieren in de huid te veel talg produceren en dode huidcellen slecht afschilferen raken de poriën verstopt. De ontstane mee-eters en bacteriën kunnen leiden tot puistjes en onderhuidse ontstekingen.

De onderliggende oorzaken kunnen verschillen. Denk aan stress, voeding, medicatie, slechte huidverzorging, hormonen, of een combinatie hiervan. Ook blootstelling aan de zon, irritatie door kleding en droge lucht beïnvloeden acne. Bij iedereen is deze situatie anders.

Daarom vormen we bij YESS samen een persoonlijk behandelplan dat bestaat uit behandeling(en), product- en leefstijladvies gericht op jouw huid.

Hoe verloopt een acne behandeling?

Een acne behandeling (acnetherapie) omvat het intensief reinigen van de huid en het verwijderen van overtollig talg, vuil en littekens. Het traject bestaat uit verschillende behandelingen, thuisproducten en mogelijke aanpassingen in leefstijl. Met een rustige huid als resultaat. Hoe de behandeling er precies uitziet, verschilt per situatie en per huid. Lees hier meer over een acne behandeling bij YESS Huidtherapie.

Zij gingen je voor

Acnetherapie behandeling Huidtherapeut Groenlo
Acne behandelen Huidtherapeut Groenlo
Acne behandeling Huidtherapeut Groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 10

Kosteloos huidadvies voor een huid zonder acne

Heb je last van acne en wil je hier graag vanaf? Voor mij is er niks mooier dan mensen helpen met het behalen van die droomhuid.

Plan een kosteloos intakegesprek en krijg meer informatie, antwoord op je vragen en een behandelplan op maat. Tijd om samen te werken aan jouw gezonde, stralende huid!