Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht, met name op de wangen en neus. De roodheid kan opvlammen bij temperatuurswisselingen, pittig eten, blootstelling aan de zon, stress of bij het drinken van alcohol. Rosacea is onder te verdelen in 4 subtypen waarbij variërend de roodheid gepaard kan gaan met puistjes, couperose (gesprongen vaatjes), irritatie van de ogen en zwelling van de huid.

Hoe ontstaat rosacea?

Het ontstaan van rosacea is onbekend. Deze aandoening treedt meestal op tussen het 30e en 50e levensjaar bij lichte huidtypes. Tevens komt deze aandoening vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Behandeling

Om rosacea goed te behandelen en verergering te voorkomen worden er vaak verschillende behandelingen ingezet om de rosacea aan te pakken. Naast de behandelingen in de praktijk worden ook verzorgingsproducten ingezet om het resultaat te versterken en zo lang mogelijk te behouden. Ook wordt er gekeken naar andere invloeden welke van toepassing kunnen zijn op het opvlammen van rosacea.

Resultaten

Rosacea behandeling huidtherapeut Groenlo
Roodheid behandeling YESS Huidtherapie huidtherapeut Groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 04

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.