IPL vaatbehandeling

IPL is een effectieve behandeling voor het verwijderen van roodheid en storende bloedvaatjes. Bij YESS Huidtherapie werken we met de FormaTK Spark Pro. Het IPL licht wordt geabsorbeerd door bloed (hemoglobine) in het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte waardoor de vaatwanden aan elkaar plakken en het vat wordt opgeruimd door het lichaam.

Voor de behandeling

Voor de behandeling dient u het te behandelen gebied vier weken uit de zon en/of zonnebank te houden.


Na de behandeling

Op de dag van de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Tevens zal er zwelling ontstaan welke een aantal dagen aan kan houden. U mag hiertegen koelen indien nodig.


Huidtherapie Groenlo YESS 14

Na het behandeltraject

Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Deze kunnen ontstaan door erfelijkheid of zonschade. Daarom is het belangrijk om de huid het gehele jaar door te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen benodigd om het gewenste resultaat te behalen.


Interval

De behandelingen worden uitgevoerd met een interval van vier weken.

Indicaties

Huidtherapie Groenlo YESS 13

Kosten en vergoeding

IPL behandelingen in het gezicht worden mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie check uw polisvoorwaarden of neem contact op met YESS Huidtherapie. Klik hier voor de IPL behandeling tarieven.


Tips

Wil je meer weten over wat je zelf kan doen om roodheid te voorkomen? Lees dan mijn blogs met tips en do’s en don’ts met betrekking tot pigment en zonschade.

Werkwijze

Werkwijze

1. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zullen we de vaatjes bekijken en meer uitleg geven over de behandeling. Hierna stellen we een behandelplan op en maken foto’s van jouw huid.


2. Behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd en het gebied dat behandelt wordt afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens wordt er een gel op de huid aangebracht, waarna op elke plek een puls wordt gezet. Deze pulsen kunnen aanvoelen als een elastiekje dat tegen de huid schiet. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.


3. Evaluatie

Voor optimaal resultaat bespreken we tijdens en na het behandeltraject de vooruitgang en het behaalde resultaat. Ook zullen we de gemaakte foto’s vergelijken.

Resultaten

Couperose pigment behandeling huidtherapeut Groenlo
Couperose behandelen huidtherapeut Groenlo
Bloedvaatjes IPL Behandeling Huidtherapie Groenlo
Couperose
IPL Behandeling Bloedvaatjes Huidtherapie Groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 04

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.