IPL pigmentbehandeling

IPL is een effectieve behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken. Bij YESS Huidtherapie werken we met de FormaTK Spark Pro. Het IPL licht wordt geabsorbeerd door het pigment, waarna het licht wordt omgezet in warmte. Door de warmte zal het pigment breken in kleine deeltjes en vervolgens afschilferen.

Voor de behandeling

Voor de behandeling dient u het te behandelen gebied vier weken uit de zon en/of zonnebank te houden.


Na de behandeling

Op de dag van de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. U mag hiertegen koelen indien nodig. Na een aantal dagen kunnen er wat kleine korstjes zichtbaar zijn. Deze zullen vanzelf van de huid afvallen.


Huidtherapie Groenlo YESS 14

Na het behandeltraject

Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe pigmentvlekken zichtbaar worden. Deze kunnen ontstaan door erfelijkheid of zonschade. Het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken is te voorkomen door het gehele jaar door de huid te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.


Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er één tot drie behandelingen benodigd om het gewenste resultaat te behalen.


Interval

De behandelingen worden uitgevoerd met een interval van vier weken.

Indicaties

Huidtherapie Groenlo YESS 15

Kosten en vergoeding

IPL behandelingen in het gezicht worden mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie check uw polisvoorwaarden of neem contact op met YESS Huidtherapie. Klik hier voor de IPL behandeling tarieven.


Tips

Wil je meer weten over wat je zelf kan doen om pigmentvlekken te voorkomen? Lees dan mijn blogs met tips en do’s en don’ts met betrekking tot pigment en zonschade.

Werkwijze

Werkwijze

1. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zullen we de pigmentvlekken bekijken en meer uitleg geven over de behandeling. Hierna stellen we een behandelplan op en maken foto’s van jouw huid.


2. Behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd en het gebied dat behandelt wordt afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens wordt er een gel op de huid aangebracht, waarna op elke plek een puls wordt gezet. Deze pulsen kunnen aanvoelen als een elastiekje dat tegen de huid schiet. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.


3. Evaluatie

Voor optimaal resultaat bespreken we tijdens en na het behandeltraject de vooruitgang en het behaalde resultaat. Ook zullen we de gemaakte foto’s vergelijken.

Resultaten

Pigment IPL behandeling Groenlo
Couperose pigment behandeling huidtherapeut Groenlo
Pigment IPL behandeling huidtherapeut Groenlo
Pigment Handen IPL Behandeling Huidtherapie Groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 10

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.