Storende haargroei

Storende haargroei kan bij iedereen voorkomen en kan gepaard gaan met irritatie van de huid, zoals rode bultjes en ingegroeide haren.

Komen er meer of dikkere haren in een gebied voor, waar normaal alleen dunne of helemaal geen haren groeien? Dan kan er sprake zijn van overbeharing. Overbeharing is onder te verdelen in twee vormen: hirsutisme en hypertrichose.

Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing waarbij vrouwen een mannelijk beharingspatroon ontwikkelen. Denk hierbij aan haren op de kin, bovenlip, borst of rug. Hirsutisme kan veroorzaakt worden door medicatie of een hogere productie van mannelijke hormonen. Een aandoening waarbij dit voorkomt is PCOS of terwijl polycysteus ovarium syndroom. Doordat er cysten in de eierstokken ontstaan kan er te veel mannelijk hormoon geproduceerd worden. Bij PCOS komt ook vaak diabetes mellitus en overgewicht voor.

Hypertrichose

Bij hypertrichose is er op een plek op het lichaam waar normaal al haar groeit meer of dikker haar aanwezig. Deze aandoening kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Hypertrichose kan al bij de geboorte aanwezig zijn, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

Huidtherapie Groenlo YESS 04

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.