Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Huidtherapie behandelingen worden mogelijk (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de indicatie die behandeld wordt. Voor meer informatie check uw polisvoorwaarden of neem contact op met YESS Huidtherapie.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts of specialist?

De huidtherapeut is direct toegankelijk. Een verwijzing van een huisarts of specialist is daarom niet vereist. Echter kunnen sommige zorgverzekeraars wel om een verwijzing vragen als ze de behandeling vergoeden.

Ik wil mijn afspraak verzetten of annuleren?

Wil je de afspraak verzetten naar een andere dag of tijdstip? Of wil je de afspraak annuleren? Neem dan contact op per e-mail, telefoon of whatsapp en we plannen zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor je in.
Indien de afspraak geannuleerd wordt binnen 48 uur of je niet op de afspraak op komt dagen ben ik genoodzaakt om een deel van de kosten in rekening te brengen.

Welke behandeling is geschikt voor mijn huid?

Omdat iedere huid anders is plannen we altijd eerst een intakegesprek in, zodat ik jouw huid uitgebreid kan bekijken en de beste behandeling kan adviseren.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Tijdens het intakegesprek zullen we uitgebreid bespreken waar je rekening mee dient te houden na een behandeling. Denk hierbij aan huidreacties die je kan verwachten en zaken waar je rekening mee moet houden zoals, blootstelling aan de zon en productgebruik.
Omdat de nazorg verschilt per behandeling krijg je altijd een formulier mee, waar uitgebreid in staat beschreven hoe je de huid dient te verzorgen na de behandeling en waar je rekening mee dient te houden.

Verkoopt YESS Huidtherapie ook cadeaubonnen?

Bij YESS huidtherapie hebben we cadeaubonnen voor elk gewenst bedrag. Weet je niet welke behandeling of product je cadeau wil doen? Geen probleem, bij inlevering van de bon analyseer ik eerst de huid en adviseer ik de behandeling/product welke het beste bij de huid past!

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut, schoonheidsspecialist en dermatoloog?

Een huidtherapeut, schoonheidsspecialist en dermatoloog behandelen allemaal de huid. Echter zitten er toch ook grote verschillen in hun opleiding en behandelingen.

Een dermatoloog is een arts, welke de universitaire opleiding geneeskunde heeft afgerond. Een dermatoloog behandeld verschillende huid en haarziektes, doormiddel van medicatie of kleinschalige operaties en behandelingen.

Een huidtherapeut is een paramedicus die de hbo-opleiding huidtherapie heeft afgerond. Een huidtherapeut behandelt de zieke en beschadigde huid doormiddel van medische en cosmetische huidbehandelingen.

Een schoonheidsspecialist heeft de mbo-opleiding schoonheidsverzorging afgerond en voert verzorgende en ontspannende behandelingen uit. Door verschillende specialisaties behandelen schoonheidsspecialistes soms ook de aangedane huid.