Laserontharing

Your effective skin solution

Definitief haargroei stoppen waar jij dat wil. Het kan met laserontharing. Laserontharing is de perfecte oplossing voor storende haargroei waar je last van hebt, onzeker over bent of simpelweg minder wilt scheren. De laser zorgt ervoor dat nieuwe haren niet in staat zijn te ontwikkelen en je dus na een aantal behandelingen niet tot nauwelijks meer hoeft te scheren of harsen! Ontdek wat laserontharing voor jou kan betekenen.

Hoe werkt laserontharing

Laserontharing gaat bij YESS Huidtherapie met een diodelaser (Spark Pro). Deze laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel die voor een fractie van een seconde op de huid wordt uitgezonden. Het pigment van jouw haren op die plek absorbeert het laserlicht en zet het om in warmte. Die warmte vernietigt de voedingsbodem van het haarzakje, waardoor deze geen nieuwe haar kan ontwikkelen. Het resultaat is een blijvend gladde huid.

Laserontharing in drie stappen

  1. Intakegesprek. We beoordelen de haren op kleur, dikte, locatie en hoeveelheid om de instellingen voor de behandeling te bepalen.

  2. Behandeling. Tijd om de huid te desinfecteren, aftekenen, zo nodig scheren, en in te smeren met gel. Nu zetten we de laser op de huid, die plekje voor plekje pulst. Dat is niet pijnloos - het voelt als een speldenprik of elastiekje dat tegen de huid schiet - maar wel goed te verdragen. Bovendien kunnen we de sterkte van de pulsen bijstellen.

  3. Evaluatie. We bespreken tijdens en na de behandelingen de voortgang en het resultaat. Ook plannen we een vervolgafspraak.

Huidtherapie Groenlo YESS 18

Dit moet je weten over laserontharing

  • Voor de behandeling moet de huid - het gebied dat we gaan behandelen - zes weken uit de zon (incl. zonnebank) blijven. Drie weken voor de behandeling mag je niet harsen, epileren of waxen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling moet het gebied geschoren zijn, zodat de haren mooi kort zijn.

  • Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, rood zijn en mag je koelen. Na een aantal dagen zie je de eerste resultaten: een deel van de haren valt uit, het andere deel komt dunner en lichter terug. De komende zes weken dien je de huid uit de zon te houden en goed te smeren met factor 30 of 50.

  • Gemiddeld heb je 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Een donkere huid of lichte haren betekenen vaak dat een aantal extra behandelingen nodig is, omdat de laser dan minder effectief is.

  • Je haren bevinden zich in verschillende groeifases. Daarom behandelen we één keer elke zes tot acht weken. Deze interval verlengen we naarmate het einde van het traject nadert, omdat de groei van de haren langzamer gaat.

  • Gemiddeld zul je dus 60 a 70 weken nodig hebben. Daarna kunnen nieuwe haren zichtbaar worden als de haarzakjes geactiveerd worden, bijvoorbeeld door hormonen, erfelijkheid of medicatie. Deze kunnen we snel en eenvoudig weer verwijderen.

  • De laser gaat op het pigment in de haren af voor het ontharen. Witte, grijze, rossige en lichtblonde haren kunnen dus niet verwijderd worden met laser.

  • Laserontharing kan bij storende haargroei bij vrouwen en mannen ingezet worden.


Huidtherapie Groenlo YESS 16

Vergoeding

Laserontharing bij vrouwen in het gezicht kan (deels) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Vraag het dan aan je zorgverzekeraar of neem contact met mij op!

Bekijk hier de laserontharing tarieven

Resultaten

Voor en na laser ontharen

Laserontharen huidtherapie groenlo
Huidtherapie Groenlo YESS 10

Intakegesprek plannen

Mijn doel is dat jij je goed voelt in je eigen huid. Laserontharing kan hier een groot verschil in maken. Heb je vragen, wil je weten of haren verwijderen met een laser een optie voor jou is of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op of plan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in!