Littekentherapie

Binnen littekentherapie zijn er verschillende behandelmogelijkheden die toegepast kunnen worden voor het verbeteren van littekens. Afhankelijk van het soort litteken worden de volgende behandelingen ingezet:

Littekenmassage: maakt het litteken soepeler en kan een verkleving aan de onderhuid verminderen. Ook kan littekenmassage zorgen voor vermindering van pijn, roodheid, verdikking en jeuk.

Microneedling: verbetert de huidstructuur en maakt het litteken minder opvallend.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het litteken nog gevoelig en rood van kleur zijn. Tevens kan het herstel een jeukend gevoel met zich meebrengen. Het is belangrijk om een herstellend litteken niet bloot te stellen aan de zon en/of zonnebank en goed te beschermen met een zonnebrandcrème.


Huidtherapie Groenlo YESS 20

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de toegepaste behandeling en het soort litteken. Tijdens het intakegesprek kan hier een indicatie van gegeven worden.

Interval

De behandelingen vinden gevarieerd eens in de 1-4 weken plaats.

Indicaties

  • (Acne)littekens

  • Atrofische littekens

  • Chirurgische littekens

  • Hypertrofische littekens

Huidtherapie Groenlo YESS 21

Kosten en vergoeding

Littekentherapie wordt mogelijk (deels) vergoed door uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie check uw polisvoorwaarden of neem contact op met YESS Huidtherapie. Klik hier voor de tarieven van littekentherapie.

Werkwijze

Werkwijze

1. Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek wordt het litteken geanalyseerd en wordt er gekeken of deze behandeld kan worden. Ook maken we foto’s van het te behandelen gebied.

2. Behandeling

De verschillende behandelmogelijkheden maken het litteken soepeler en minder opvallend van kleur en structuur.

3. Evaluatie

Voor optimaal resultaat bespreken we tijdens en na het behandeltraject de vooruitgang en het behaalde resultaat. Hierbij zullen we ook de gemaakte foto’s vergelijken.

Huidtherapie Groenlo YESS 04

Kosteloos intakegesprek en huidadvies

Het blijft dankbaar werk om mensen te helpen bij het behalen van een mooie gezonde huid! Wil je weten welke huidbehandeling geschikt is voor jou? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in.