Menu

rosacea

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak
Rosacea

wat is rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht, met name op de wangen en neus. De roodheid kan opvlammen bij temperatuurswisselingen, pittig eten, blootstelling aan de zon, stress of bij het drinken van alcohol. Rosacea is onder te verdelen in 4 subtypen waarbij variërend de roodheid gepaard kan gaan met puistjes, couperose (gesprongen vaatjes), irritatie van de ogen en zwelling van de huid.

IPL pigment

hoe ontstaat rosacea?

Het ontstaan van rosacea is onbekend. Deze aandoening treedt meestal op tussen het 30e en 50e levensjaar bij lichte huidtypes. Tevens komt deze aandoening vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

WErkwijze

Om rosacea goed te behandelen en verergering te voorkomen worden er vaak verschillende behandelingen ingezet om de rosacea aan te pakken. Naast de behandelingen in de praktijk worden ook verzorgingsproducten ingezet om het resultaat te versterken en zolang mogelijk te behouden. Ook wordt er gekeken naar andere invloeden welke van toepassing kunnen zijn op het opvlammen van rosacea.

Coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij rosacea waarbij ontsierende bloedvaatjes aanwezig zijn. Het vaatje wordt dicht gebrand, waarna deze wordt afgebroken door het lichaam

 

Medische_Peeling

Rosacea waarbij ook onzuiverheden aanwezig zijn wordt een peeling ingezet. Een peeling remt de talgproductie en zorgt voor betere afschilfering van dode huidcellen, waardoor er geen nieuwe verstoppingen ontstaan

Microneedling

Bij microneedling worden met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen, wordt de productie van nieuwe cellen en collageen gestimuleerd, waardoor de huid steviger word en de roodheid verminderd.

IPL vaataandoening

Het IPL licht wordt geabsorbeerd door bloed (hemoglobine) in het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte waardoor de vaatwanden aan elkaar plakken en het vat wordt opgeruimd door het lichaam.

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ