4 redenen om naar de huidtherapeut te gaan

Huidtherapie is voor velen nog een relatief onbekend beroep. Vaak wordt de connectie gelegd met de schoonheidsspecialist of de dermatoloog. Maar wat doet een huidtherapeut nou precies en waarvoor kun jij naar de huidtherapeut?

Om antwoord te geven om die vragen geef ik je hieronder 4 redenen om naar de huidtherapeut te gaan.

1. Je hebt last van een huidprobleem

Misschien heb jij al wel jaren last van acne of zijn er na je zwangerschap pigmentvlekken ontstaan in je gezicht? Krijg je steeds meer storende bloedvaatjes op je benen of heb je last van een litteken na een operatie? Dan kan je dit laten behandelen bij de huidtherapeut.

Als huidtherapeut behandel ik onder andere de aangedane en beschadigde huid om deze weer gezond te maken.

Je kan bij de huidtherapeut terecht voor huidproblemen zoals, acne, (acne)littekens, pigmentvlekken, rosacea en verschillende vaataandoeningen.

2. Je hebt in het verleden een huidprobleem gehad

Als je in het verleden last hebt gehad van een huidprobleem is het nog goed mogelijk dat je daar vandaag de dag nadelige gevolgen van ondervindt. Ondanks dat het huidprobleem niet meer aanwezig is kan je nog wel de achtergelaten sporen ervan zin op de huid. Dit kan voor net zo veel onzekerheid zorgen dan een huidprobleem zelf.

Zo zie ik nog vaak mensen met littekens of donkere/rode na acne. Maar ook grove poriën, onregelmatige huidstructuur of gesprongen vaatjes.

3. Je wilt graag (verdere) huidveroudering voorkomen

Naarmate we ouder worden zal er bij iedereen huidveroudering optreden, echter zijn er wel een aantal factoren die dit proces kunnen versnellen. Denk hierbij aan blootstelling aan UV-straling, een ongezonde levensstijl, alcohol en roken.

Vanaf je 30e levensjaar schilferen de dode huidcellen minder goed af, waardoor de huid dikker wordt en doffer oogt. Daarnaast zie je de huid vaak slapper worden en ontstaan er fijne lijntjes, rimpels of pigmentvlekken.

Om ervoor te zorgen dat je huid minder snel verouderd kan je behandelingen ondergaan bij de huidtherapeut. De behandelingen hebben als doel om de collageen en elastine aanmaak te stimuleren, waardoor de huid steviger blijft en de elasticiteit behoud. Hierdoor ontstaan er minder snel fijne lijntjes en rimpels. Ook zorgen de behandelingen ervoor dat de huidcellen zich sneller vernieuwen, zodat de huid dun blijft, pigmentvlekken oplichten en de huid minder dof oogt.

4. Je wilt je huid gezond en in goede conditie houden.

Ook een mooie gezonde huid kan soms wat extra’s gebruiken om gezond te houden en beschadiging te voorkomen.

Je huid heeft namelijk best wat te verduren. Denk maar eens aan alle UV-straling, schadelijke stoffen in de lucht, koude en droge lucht in de winter, water en bacteriën waar je huid mee in aanraking komt. Deze externe factoren kunnen ervoor zorgen dat de barrièrefunctie van je huid afneemt. Dit kan resulteren in een droge, rode of beschadigde huid of zelfs huidproblemen zoals acne of eczeem.

Om ervoor te zorgen dat je huid een goede barrière vormt tegen alle stoffen van buitenaf kan je de huid eens in de zoveel tijd laten behandelen en zelf thuis goede producten gebruiken. Op die manier houd je de barrièrefunctie intact en blijft je huid gezond.

Herken jij je in een van deze punten?

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos intakegesprek. Ik hoor graag waarmee ik je kan helpen en neem alle behandelopties met je door. Ook als je het een grote stap vindt om een afspraak te maken, omdat je onzeker bent over je huid of huidprobleem? Wees maar niet bang, want juist om die reden help ik je graag zo snel mogelijk van je klacht af.

Wie weet tot snel!