Huidveroudering behandelen zonder spuiten of snijden

Iedereen krijgt op een bepaald moment te maken met huidveroudering. Bij de één uit zich dit in rimpels en ouderdomswratten en bij de ander in pigmentvlekken, couperose of een verslapte huid.

Ondanks dat je thuis de huid verzorgd met de juiste verzorgingsproducten blijf je lasthouden van tekenen die de huid sterk verouderen. Gelukkig hoef je vandaag de dag niet gelijk onder het mes of te starten met botox en fillers om de huid jonger te doen lijken. Er zijn tegenwoordig namelijk ook veel huid verbeterende behandelingen beschikbaar welke de huid egaliseren, verstrakken en steviger maken.

Hieronder heb ik al deze behandelingen eens op een rij gezet en leg ik je uit wat de behandeling doet en waar je deze voor in kunt zetten.

Rimpels/fijne lijntjes/huidverslapping

Hoe ontstaan rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping?
Vanaf ons 25e levensjaar neem de productie van collageen en elastine in de huid af. Deze stofjes zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Een tekort aan collageen en elastine resulteert zich in fijne lijntjes, rimpels en een verslapte huid. Vaak zien we dit niet alleen in het gezicht maar ook in de hals en decolleté.
Echter hebben ook externe factoren invloed op het ontstaan van huidveroudering zoals, roken, stress en teveel blootstelling aan de zon of zonnebank.

Hoe voorkom ik rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping?
Helaas kunnen we de afname van de collageen en elastine aanmaak niet stoppen. Wel kunnen we er voor zorgen dat de externe invloeden op de huid zo veel mogelijk beperkt worden. Zorg er daarom voor dat de huid niet teveel wordt blootgesteld aan de zon en ga niet onder de zonnebank. Smeer dagelijks het hele jaar door de huid in met een spf 30 of hoger om DNA schade te voorkomen. Ook roken en alcohol drinken heeft invloed op hoe jouw huid verouderd. Bepaalde stoffen in sigarettenrook breken collageen en elastine nog eens extra af. Alcohol droogt de huid uit waardoor fijne lijntjes en rimpels eerder zichtbaar zullen worden.

Hoe verminder ik rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping
Doormiddel van verschillende behandelingen is de diepte van rimpels te verminderen kan de stevigheid van de huid verbeterd worden.

PRX skinbooster
De PRX Skinbooster is een behandeling waarbij een vloeistof op de huid wordt gebracht welke middels stevige grepen wordt in gemasseerd. Deze vloeistof op basis van trichloorazijnzuur, waterstofperoxide en kojiczuur zorgt voor egalisatie van de huid en meer aanmaak van collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden opgevuld en de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeterd. De aanmaak van collageen en elastine heeft een aantal weken nodig waardoor na drie tot zes maanden na de behandeling het optimale resultaat zichtbaar is.
Het voordeel van deze behandeling is dat de bovenste huidlaag niet aangetast wordt, waardoor er geen schilfering ontstaat en de behandeling ook in de zomer uitgevoerd kan worden.

Microneedling

Bij microneedling worden met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen en wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de stevigheid van de huid verbeterd. Tevens nemen pigmentvlekken af en zorgt de celvernieuwing voor betere hydratatie.

Pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Melanine is de stof welke kleur geeft aan onze huid. De aanmaak hiervan kan getriggerd worden door overmatige blootstelling aan de zon, hormonen of een beschadiging aan de huid. Hierdoor wordt er teveel melanine aangemaakt en ontstaan er pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen niet alleen voor in het gezicht maar kunnen ook storend zijn op de handruggen, hals of decolleté.

Hoe verminder ik pigmentvlekken?
Afhankelijk van hoe het pigment is ontstaan zijn er verschillende behandelmethodes om pigmentvlekken te verwijderen.

IPL
Het IPL licht wordt geabsorbeerd door het pigment, waarna het licht wordt omgezet in warmte. Door de warmte zal het pigment breken in kleine deeltjes en vervolgens omhoog komen in de huid. Het pigment lijkt dan in eerste instantie donkerder. Na een aantal dagen zal het omhoog gekomen pigment afschilferen. De huid kan daarna eerst nog wat roze van kleur zijn. Dit trekt in de loop der tijd bij.

Peeling
Een peeling zorgt voor celvernieuwing, waardoor dode huidcellen afschilferen en het pigment oplicht. Tevens kunnen hierdoor oplichtende ingrediënten uit producten dieper de huid in dringen, waardoor de aanmaak van nieuw pigment wordt geremd. Voor optimaal resultaat is het belangrijk om naast de behandeling de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Op deze manier wordt het resultaat versterkt en zolang mogelijk behouden.

Microneedling
Microneedling is een techniek waarbij met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt worden in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen en schilfert pigment af. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een oplichtend serum van door de kanaaltjes dieper de huid indringt en het pigment oplicht.

Behandeling_pigmentvlekken_YESS Huidtherapie_Groenlo


Couperose/storende vaatjes

Hoe ontstaat couperose en storende vaatjes?
Verschillende factoren zoals erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, alcoholgebruik of medicatie kunnen er voor zorgen dat vaatjes slapper worden en zich uit gaan zetten, waardoor ze beter zichtbaar worden.

Hoe verminder ik couperose en storende vaatjes?

IPL
IPL is een effectieve behandeling voor het verwijderen van couperose of storende vaatjes in het gezicht hals of decolleté. Het IPL licht wordt geabsorbeerd door bloed (hemoglobine) in het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte waardoor de vaatwanden aan elkaar plakken en het vat wordt opgeruimd door het lichaam. Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan welke een week aan kunnen houden.

Behandeling_couperose_YESS_huidtherapie_Groenlo

Ouderdomswratten

Hoe ontstaan ouderdomswratten?
Ouderdomswratten komen voor vanaf het 40e levensjaar. Echter is het niet bekend hoe ze ontstaan. Wel is er een relatie aangetoond met overmatige zonblootstelling. Om die reden komen ze veel voor op lichaamsdelen die vaak zijn blootgesteld aan de zon. Maar naast het gezicht en de handruggen zien we ze ook vaak op de romp voorkomen.

Curettage
Ouderdomswratten kunnen doormiddel van curettage van de huid geschraapt worden met een scherpe steriele ring. Natijd ontstaat er een korstje welke met een aantal dagen van de huid afvalt. De huid welke tevoorschijn komt kan wat roze zijn. Dit zal in de loop der tijd bijkleuren.

Behandelen_ouderdomswrat_huidtherapeut_groenlo


Meerdere tekenen van huidveroudering

Vaak zien we in de praktijk dat er meerdere tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn. Als je last hebt van rimpels zijn er ook vaak pigmentvlekken aanwezig. Of als er sprake is van wat storende vaatjes dat er ook wat donkere vlekjes tussen zitten. Gelukkig zijn er daarom meerdere behandelingen die verschillende indicaties tegelijk aanpakken.

Huidveroudering behandelen_huidtherapeut_groenlo


Wil je weten welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Plan dan online een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in!