Meest gestelde vragen over laserontharing

Steeds vaker kiezen mensen voor het gemak van laserontharing. De meest gestelde vragen die hier bij komen kijken heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Wanneer zie ik resultaat?

Twee weken na de eerste behandeling gaan de haren uitvallen en kan je vaak al merken dat de haren langzamer groeien en wat dunner zijn. Naar een aantal behandelingen zullen er kale plekken ontstaan.

Blijven de haren na het behandeltraject weg?

Met laserontharing kunnen 80-95% van de haren definitief verwijderd worden. Deze haren blijven dus ook weg. Wel kunnen er in de loop der jaren wat nieuwe haartjes ontstaan, doordat slapende haarzakjes (haarzakjes waar nu geen haar uitgroeit) gestimuleerd worden door bijvoorbeeld hormonen of medicatie. Deze haren kunnen met een onderhoudsbehandeling behandeld worden. Hoe vaak er een onderhoudsbehandeling nodig is kan verschillen van één keer per jaar tot nooit.

Na hoeveel behandelingen ben ik haarvrij?

Haren bevinden zich in verschillende groeifases, waardoor er meerdere behandelingen benodigd zijn. Gemiddeld zijn er 7-10 behandelingen nodig om 80-95% van de haren te verwijderen. Bij een donkere huid of lichtere haren kan het voorkomen dat er meerdere behandelingen benodigd zijn.

Is het veilig om een laserbehandeling te ondergaan?

Ja, laserontharing is een veilige behandeling, mits de behandelaar bekwaam is om de behandeling uit te voeren en kennis heeft over de apparatuur, instellingen, risico’s en nazorg. Voor de behandeling wordt de algemene gezondheid besproken, zodat eventuele contra-indicaties uitgesloten kunnen worden.

Is laserontharing pijnlijk?

Een laserbehandeling is goed te verdragen. Soms kan je een klein prikjes voelen of voelt de huid warm of branderig aan. Dit kan verschillen per persoon en per lichaamsgebied.

Kunnen alle haren behandeld worden?

Omdat de laserstraal op pigment in de haar af gaat, kan laserontharing niet toegepast worden op witte, grijze, rossige en licht blonde haren.

Waar moet ik rekening mee houden voor een behandeling?

Het is belangrijk dat het te behandelen gebied ongebruind is en zes weken voor en na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon of zonnebank. Daarnaast dien je minimaal drie weken voor de eerste behandeling en gedurende het gehele behandeltraject de haren niet te harsen, waxen of epileren. Wel mogen de haren geschoren of geknipt worden.

Stond jouw vraag hier nog niet tussen of wil je graag meer informatie over laserontharing? Neem dan gerust contact op!