Skincare do’s & don’ts

Weet jij wat skincare do’s and don’ts zijn en hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen? Lees dan snel verder!

Dagcrème als nachtcrème gebruiken

Een dagcrème heeft een andere functie dan een nachtcrème, waardoor je deze beter niet s’ avonds aan kan brengen. Een dagcrème heeft als doel de huid beschermen voor irriterende stoffen van buitenaf en bevat daarom vaak SPF en antioxidanten.
S’ nachts heeft de huid de tijd om actieve werkstoffen op te nemen en de huid te herstellen en verbeteren. Een nachtcrème bevat daarom ook actieve ingrediënten met als doel het verbeteren van de huid.

Het beste kan je dus een aparte crème met SPF gebruiken voor overdag en een crème voor ’s nachts. Echter zou je een crème zonder SPF zowel als dag en nachtcrème kunnen gebruiken. Wel dien je dan overdag een extra zonnebrandcrème aan te brengen.

Voor vakantie onder de zonnebank om de huid al te laten ‘wennen’ en te beschermen tegen UV-straling

Veel mensen gaan voor hun vakantie een aantal keer onder de zonnebank om de huid te laten ‘wennen’ aan uv-straling en alvast een bruin kleurtje op te doen. Zo denken ze beter beschermt te zijn tegen de zon. Echter is dit niet het geval.
UV-b straling zorgt er namelijk voor dat de huid zich gaat verdikken en van nature als bescherming dient. UV-a zorgt alleen voor een bruin kleurtje, zonder dat de huid zich verdikt. In zonnebanken zit niet of nauwelijks UV-b, waardoor je dus alleen maar schade op loopt door UV-a straling en ook nog eens een groter risico ontwikkeld op huidkanker. Daarnaast is de bescherming van een bruin kleurtje te vergelijken met factor 5 en bied dit dus alsnog veel te weinig bescherming tegen de zon.

Wil je gebruind op vakantie? Gebruik dan liever een zelfbruiner en bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème als je de zon in gaat.

De acne gevoelige huid uitdrogen

Mensen zijn vaak geneigd om een acne gevoelige huid erg uit te gaan drogen met het idee dat de huid dan minder vet wordt en er minder talg aanwezig is. Echter zijn veel acne huiden vaak aan de droge kant, waardoor de huid dit juist gaat compenseren door meer talg aan te maken. Ook kan door het uitdrogen van de huid de huidbarrière beschadigd raken, waardoor de huid sneller geïrriteerd raakt en acne ontstaat. Een acne huid en ja ook de vette acne huid kan je dus beter goed hydrateren!

De huid alleen wassen met water

De huid alleen wassen met water is helaas niet voldoende om de huid schoon te maken. Schadelijke stoffen welke op de huid terecht komen, zoals uitlaatgassen, stof en bacteriën, maar ook crèmes, make-up, zweet en talg blijven op de huid achter. Deze stoffen worden met alleen water niet verwijderd en kunnen zo zorgen voor irritatie en zelfs het ontstaan van acne, een gevoelige huid, roodheden en huidveroudering.
Tevens trekken actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten minder goed in als de huid nog vuil is.

Het is dus belangrijk om de huid ‘s ochtends en ‘s avond goed te reinigen met een reiniging welke geschikt is voor jouw huidtype.

Heb jij vragen over jouw huidverzorgingsroutine? Neem dan gerust contact met mij op!