Skincare do's & don'ts

Welke gewoontes kan je beter afleren en wat zou je juist wel moeten doen om jouw huid zo goed mogelijk te verzorgen? Je leest het in deze blog over de do’s and don’ts in jouw huidverzorging.

Make-up doekjes

Make-updoekjes bevatten veel irriterende ingrediënten zoals alcohol en parfum. Daarnaast reinigen ze niet voldoende en blijven er restjes make-up en vuil achter op de huid.
Je kan daarom beter een reiniging gebruiken welke geschikt is voor jouw huidtype. Een reiniging masseer je lichtjes met schone handen in en spoel je vervolgens af met water. Dit kan je nog een keer herhalen, zodat er geen restjes op je huid achterblijven.

Scrubben

Scrubs bevatten vaak grove korrels welke je huid kunnen beschadigen. Ze kunnen de huidcellen aantasten en irriteren.
Een exfoliant daarin tegen verwijderd huidcellen doormiddel van zuren. De zuren zorgen ervoor dat de verbinding tussen de huidcellen verminderd, waardoor de dode huidcellen beter loslaten. Daarnaast kunnen zuren ook nog eens pigment verminderen, de hydratatie van de huid verbeteren en onzuiverheden tegengaan.

Puistjes uitknijpen

Als je zelf aan de slag gaat met het uitknijpen van puistjes, is de kans erg groot dat je de huid beschadigd en er vlekjes of littekens ontstaan. Tevens kunnen er bacteriën bij komen, omdat er niet hygiënisch gewerkt wordt.
Daarom raad ik altijd aan om onzuiverheden te laten verwijderen door een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Zij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van onzuiverheden en zullen de huid niet beschadigen.

DIY skincare

Tegenwoordig kom je het overal tegen.. DIY skincare. Denk hierbij aan neusstrips voor grove poriën, blackmasks, home made scrubs of tandpasta op je puistjes. Al deze DIY Skincare beloven je huid te verbeteren, maar kan de huid in werkelijkheid beschadigen. Vaak bevatten ze agressieve ingrediënten welke de huid kunnen irriteren en uitdrogen. Blackmasks en neusstrips kunnen de huid beschadigen doordat ze hard van de huid worden getrokken. Dit kan zelfs zorgen voor gesprongen vaatjes en wondjes.

Geen zonbescherming gebruiken

Je huid wordt het hele jaar blootgesteld aan straling. Niet alleen UV-straling maar ook infrarood en HEV (High Energy Visible = blauw licht) licht kunnen zorgen voor huid schade. Wanneer je dus alleen je huid beschermt wanneer je op vakantie bent, loop je dus de kans dat er alsnog pigmentvlekken, rimpels en onzuiverheden ontstaan.
Een goede reden dus om het hele jaar door een zonbeschermingsfactor te gebruiken. Ook als het bewolkt is of je binnen zit, want de straling is overal.

Huid met heet water wassen

Was jij ook je gezicht welk eens onder de douche met lekker heet water? Vanaf nu niet meer doen. Te warm water tast namelijk de huidbarrière aan, waardoor schadelijke stoffen beter je huid in kunnen dringen en vocht beter je huid uit kan. Met als gevolg een droge huid met roodheden en onzuiverheden. Gebruik daarom altijd lauw water als je jouw huid reinigt.

Smerige make-up kwasten gebruiken

Gebruik jij ook je make-up kwasten dag in dag uit zonder ze schoon te maken? Veel mensen zijn hier schuldig aan. Maar door je make-up kwasten niet te reinigen blijven er bacteriën, make-up resten, stof en schilfertjes in achter. De bacteriën kunnen juist weer zorgen voor meer puistjes en onzuiverheden.
Reinig daarom 1 keer per week je make-up kwasten. Dat is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor de levensduur van je make-up kwasten.