Skincare trends 2022

Elk jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van huidverzorging. Waar de ene trend puur bedacht is als marketing stunt is de andere trend er wel degelijk één om uit te proberen. Hieronder een aantal trends welke we in 2022 tegen zullen komen.

Less is more

Een trend die we de laatste tijd al vaker zien en welke ook nog zeker aankomend jaar zal blijven is less is more. Waar een aantal jaar geleden jouw huidverzorgingsroutine bestond uit 10 stappen kijken we nu kritischer naar wat we nou eigenlijk gebruiken en waarom. We hebben meer aandacht voor de ingrediënten van producten en gebruiken dan ook liever minder producten, met werkzame ingrediënten, dan veel producten zonder meerwaarde voor de huid.

Customized skincare

Naast dat we kritisch zijn gaan kijken naar ingrediënten stemmen we ook steeds vaker onze producten af op ons huidtype. Huidadvies wordt daarom ook steeds populairder. Niet meer alleen bij de huidtherapeut of schoonheidsspecialist, maar tegenwoordig ook bij de drogist of online kan je een huidanalyse laten maken.

Door jouw huid goed te leren kennen weet je wat jouw huid nodig heeft. Vervolgens kan je jouw producten hier op aan passen, wat zal zorgen voor beter resultaat.

Protect

De laatste jaren leren we steeds meer over dat voorkomen beter is dan genezen. Doordat we steeds meer kennis krijgen over hoe huidveroudering ontstaat, zijn we ons veel bewuster van dat beschermen een must is. We beschermen ons niet meer alleen tegen uv-straling, maar ook tegen schadelijke stoffen in de lucht en blauw licht. Het hele jaar door zonbescherming gebruiken en antioxidanten in producten, om schadelijke stofjes onschadelijk te maken, worden een standaard onderdeel in jouw verzorgingsroutine.

Total body routine

De laatste jaren is er al meer aandacht voor het verzorgen van de hals en het decolleté. Bij mensen die alleen hun gezicht verzorgen verraadt de hals of decolleté vaak hun echte leeftijd, omdat deze huid wel schade op heeft gelopen en er huidveroudering zichtbaar is. Dit jaar ga je zien dat de huidverzorging zich ook uitbreidt naar de rest van de huid. Er is steeds meer aandacht voor huidverzorging van het hele lichaam. Body producten bevatten vaker actieve ingrediënten zoals, fruitzuren en hyaluronzuur. Daardoor zijn ze goed in te zetten bij een droge huid, keratosis pilaris of acne op de borst of rug. Maar ook gebieden als handen, onderarmen en benen gaan we beter verzorgen en beschermen om zonschade te voorkomen.

Je huid is het grootste orgaan van jouw lichaam dus wees er zuinig op!