Vergoeding huidtherapie

Wist jij dat bepaalde behandelingen bij YESS Huidtherapie vergoed kunnen worden? Lees hieronder waar je rekening mee moet houden en aan moet voldoen.

Huidtherapie behandelingen kunnen mogelijk (deels) vergoed worden vanuit je aanvullende zorgverzekering. Bij YESS Huidtherapie vallen hieronder behandelingen voor acne, (acne)littekens, couperose, rosacea en pigmentvlekken.

De vergoeding voor huidtherapeutische behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico. Tevens is een verwijzing vaak niet nodig.

Wel zijn er een aantal voorwaarden van belang:

1. Huidtherapeut

De huidtherapeut moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen. Zo dient de huidtherapeut ingeschreven te staan bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en in het Kwaliteitsregister Paramedici.

2. Behandeling

Niet alle behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding. Behandelingen die vergoed worden moeten vallen onder acnetherapie, littekentherapie of camouflagetherapie.

3. Indicatie

Niet alle indicaties worden zomaar vergoed door de zorgverzekeraar. Indicaties die vergoed worden zijn acne, (acne)littekens, rosacea, pigmentvlekken en couperose in het gelaat/hals.

4. Zorgverzekeraar

De maximale vergoeding en het percentage dat je vergoed krijgt kan verschillen per zorgverzekeraar. Je kan bij jouw zorgverzekering navragen of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Tevens kan de zorgverzekering alleen de gehele behandeling vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

Is de huidtherapeut niet aangesloten bij de zorgverzekering? Dan is het mogelijk dat je de behandeling (deels) zelf moet betalen.

Wil je meer informatie over de behandeling en vergoedingen dan kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar of met YESS Huidtherapie!