Menu

(acne) littekens

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak
(Ance)littekens

wat zijn (acne) littekens?

Iedereen heeft er vaak wel één.. een litteken. Deze kan zijn ontstaan na een operatie, ongeluk of huidaandoening zoals acne. Naast dat littekens als cosmetisch storend worden gezien, zijn ze vaak ook stugger dan de omliggende huid. Ze rekken minder mee, wat kan leiden tot een bewegingsbeperking. Om een litteken minder opvallend en soepeler te maken, worden er bij YESS huidtherapie verschillende behandelingen ingezet.

Littekenmassage

hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan nadat de huid zich herstelt na een beschadiging. Een litteken bestaat uit collageenvezels en heeft meestal een andere structuur en kleur dan de omliggende huid. Een litteken is vaak stugger en dikker van structuur en kan rood of roze van kleur zijn. Het kan tot 18 maanden na de huidbeschadiging duren voordat een litteken minder opvallend wordt. Dan nog is de kans aanwezig dat een litteken cosmetisch storend blijft.

soorten littekens

Acne littekens ontstaan na de aanwezigheid van acne en zijn huidkleurig, roze of roodpaars van kleur. Acne littekens zijn onder te verdelen in drie soorten: boxcar litteken (rond/ovaal van vorm met een opstaande rand), rolling litteken (verzonken in de huid en groter dan een boxcar litteken), icepick littekens (dieper gelegen littekens welke eruitzien als puntjes in de huid)

Atrofische littekens liggen verzonken in de huid en zijn dunner en doorschijnender dan het omliggende weefsel.

Chirurgische littekens ontstaan na een operatie. Deze littekens kunnen variëren van vorm, dikte en kleur.

Hypertrofische littekens zijn verdikt doordat het genezingsproces verstoord raakt.

Keloïd littekens zijn verdikt en groter dan de oorspronkelijke wond en kunnen zich blijven uitbreiden. Om een keloïd litteken te behandelen is een behandeling bij een arts genoodzaakt.

WErkwijze

Afhankelijk van het soort litteken kunnen de onderstaande behandelingen toegepast worden. Vaak worden meerdere behandelingen gecombineerd om optimaal resultaat te behalen.

Littekentherapie

Littekenmassage valt onder littekentherapie en maakt het litteken soepeler en kan een verkleving aan de onderhuid verminderen. Tevens kan littekenmassage zorgen voor vermindering van pijn, roodheid, verdikking en jeuk.

Microneedling

Bij microneedling worden met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen en wordt de productie van nieuwe cellen en collageen gestimuleerd, waardoor littekens minder diep worden en de huidstructuur verbeterd.

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ