Menu

acne

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak
Acnetherapie

wat is acne?

Acne is een veel voorkomend huidprobleem dat op alle leeftijden en in verschillende vormen voorkomt. Maar liefst 90% van de mensen krijgt te maken met acne, wat kan zorgen voor veel onzekerheid.

Acne kenmerkt zich door zwarte of witte bultjes (mee-eters), rode puistjes en grotere rode bulten (onderhuidse ontstekingen). Acne komt het meest voor op het gezicht, borst en op de rug. Daarnaast kunnen er ook rode vlekjes en littekens aanwezig zijn op plekken waar acne heeft gezeten.

Verschillende factoren spelen bij acne een rol, zoals huidverzorging, genetische aanleg, voeding en hormonen. Bij YESS Huidtherapie stellen we daarom een persoonlijk behandelplan op, welke bestaat uit behandeling(en) en product- en leefstijladvies gericht op jouw huid.

Medischepeeling

hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat door verstopping of ontsteking van de talgklierfollikel. Doordat er teveel talg wordt geproduceerd en de dode huidcellen slecht afschilferen raken de poriën verstopt en ontstaan er mee-eters. Daarbij aanwezige bacteriën kunnen puistjes en onderhuidse ontstekingen doen ontstaan.

Naast erfelijke aanleg kan acne getriggerd worden door verschillende factoren. Hormonen, stress, voeding, medicatie en slechte huidverzorging kunnen acne verergeren. Ook te veel blootstelling aan de zon, irritatie door kleding of droge lucht kunnen van invloed zijn.

soorten acne

Acne Vulgaris ontstaat in de puberteit en is de meest voorkomende vorm van acne, welke ook wel jeugdpuistjes wordt genoemd.

Acne Conglobata is een ernstigere vorm van acne, waarbij ook ontstekingen voorkomen. Deze vorm komt met name voor bij mannen in het gezicht en op de rug, borst en schouders.

Acne Comedonica kenmerkt zich voornamelijk door mee-eters, welke opkomen in de puberteit of bij hormoonwisselingen.

Acne excoriée des jeunes filles ook wel krabacne genoemd, bestaat voornamelijk uit krableasies in plaats van onzuiverheden.

Acne inversa ook wel Hidradenitis suppurativa genoemd, is een vorm van acne welke voorkomt in de huidplooien, zoals de oksels en liezen. Vaak zijn er terugkerende pijnlijke ontstekingen aanwezig welke littekenvorming achterlaten.

Favre Racouchot kenmerkt zich door mee-eters in het gezicht, de hals en nek en ontstaat door overmatige zonblootstelling. Deze vorm van acne komt voornamelijk voor bij mannen vanaf het 60e levensjaar.

WErkwijze

Om acne goed te behandelen en nieuwe vlekken en littekentjes te voorkomen worden er vaak verschillende behandelingen toegepast. Naast de behandelingen in de praktijk worden ook thuisproducten ingezet om het resultaat te versterken en zolang mogelijk te behouden. Daarnaast worden andere invloeden welke van toepassing kunnen zijn op het ontstaan van acne, zoals voeding, stress en hormonen onderzocht.

Acnetherapie

Acnetherapie wordt toegepast om de huid intensief te reinigen en overtollig talg en vuil te verwijderen. Mee-eters en puistjes worden voorzichtig verwijderd. Afhankelijk van de ernst van de acne kan het nodig zijn om aanvullend een peeling of microneedling behandeling toe te passen.

Medische_Peeling

Een peeling remt de talgproductie en zorgt voor betere afschilfering van dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid dunner en kunnen er geen nieuwe verstoppingen, vlekjes of littekens ontstaan. Tevens zullen aanwezige vlekjes minder zichtbaar worden.

Microneedling

Bij microneedling worden met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen en wordt de productie van nieuwe cellen en collageen gestimuleerd. Met als gevolg dat littekentjes worden opgevuld en de huidstructuur verbeterd.

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ