Festival skincare tips

Nu we middenin het festivalseizoen zitten is het tijd voor wat skincare tips om jouw huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien en zo goed mogelijk te verzorgen.

1. Peel

Jouw huid krijgt tijdens een festival (weekend) best wat te verduren, daarom is het belangrijk deze alvast goed voor te bereiden. Door van te voren een peeling te ondergaan verwijder je dode huidcellen, wat zorgt voor een extra mooie glow, verbeterd de hydratatie van de huid en voorkom je onzuiverheden.

2. Reinig

Na een dagje festival sta je er vaak verstelt van hoeveel smeer er van je gezicht afkomt! Vergeet dus vooral niet aan het einde van de dag (met name tijdens een meerdaags festival) jouw make-up te verwijderen en de huid goed reinigen. Hier zal je de volgende ochtend veel profijt van hebben. Gebruik een milde reiniger en geen reinigingsdoekjes, zodat er geen restjes make-up, vuil of reiniging op de huid achterblijft.

3. Hydrateer

Door de hoeveelheid alcohol die je waarschijnlijk binnen gaat krijgen droogt de huid extra uit. Daarnaast zorgt de zon er ook nog eens voor dat de huid droger wordt, dus vergeet niet de huid goed te hydrateren. Gebruik overdag een hydrating mist om jouw huid te hydrateren en te kalmeren en drink voldoende water. Breng ’s avonds een hydraterende crème aan, zodat jouw huid beter vocht vasthoudt.

4. Beschermen

Doordat je de hele dag buiten bent wordt jouw huid continu blootgesteld aan de zon. Smeer je daarom goed in met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en breng elke twee uur weer een nieuw laagje aan. Wil je liever geen crème over jouw make-up heen smeren? Gebruik dan een spray of poeder zonnebrand, zodat jouw make-up perfect blijft zitten. Gebruik je liever geen make-up, maar wil je wel iets een kleurtje? Kies dan voor een dagcrème met SPF en een tintje.

Producten:

 • Image Skincare Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer €55
  Dagcrème met factor 30. Geschikt voor de droge en gevoelige huid.
 • Image Skincare Prevention+ Daily Matte Moisturizer €55
  Dagcrème met factor 30. Geschikt voor de normale tot vette huid.
 • Image Skincare Prevention+ Daily Matte Moisturizer €55
  Dagcrème met factor 30 en een lichte tint. Geschikt voor de alle huidtypes.
 • Mesoesthetic Mesoprotech Sun Protective repairing stick €34
  Ideaal voor het insmeren van de gevoelige zones zoals lippen, oren en oogleden. Remt tevens de aanmaak van pigment.
 • Mesoesthetic Mesoprotech Anti-Aging Facial Sun Mist €52
  Makkelijk aan te brengen over make-up. Handig om mee te nemen in de tas of onderweg.
 • Vital C hydrating facial cleanser €39,50
  Hydraterende cleanser met vitamine A, C en E voor de normale en gevoelige huid
 • Vital C hydrating intense moisturizer €85,00
  Nachtcrème met hyaluronzuur, sheaboter en vitamine A, E en F om de huid te voeden en hydrateren.
 • Hydratonic mist €31
  Deze mist hydrateert, kalmeert, reinigt en werkt ontstekingsremmend. Voor hydratatie gedurende de dag en te gebruiken als setting spray.


Wil jij graag een peeling inplannen of productadvies voor jouw huid? Neem dan contact met mij op!