Het najaar is dé periode om te starten met huidbehandelingen

Doordat de zon minder vaak en minder sterk schijnt en de huid minder gebruind is, is het najaar de periode om te starten met huidverbeterende behandelingen.
Intensievere behandelingen kunnen weer uitgevoerd worden voor het verminderen van zonschade, acne, rimpels of een droge huid welke zijn ontstaan in de zomer.

Lees hieronder welke behandelingen we uitvoeren en welke indicaties behandeld kunnen worden.

Indicaties:

 • Acne
 • (Acne) littekens
 • Couperose
 • Droge/doffe huid
 • Grove poriën
 • Huidoneffenheden
 • Huidveroudering
 • Pigmentvlekken
 • Roodheden
 • Rosacea
 • Storende haargroei
 • Storende vaatjes

Behandelingen:

Laserontharing
Laserontharing is een effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam. De laser produceert licht wat wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Het laserlicht wordt omgezet in warmte wat vervolgens zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje. Deze is daardoor niet meer in staat om een nieuwe haar te ontwikkelen.
Haren bevinden zich in verschillende groeifases, waardoor er meerdere behandelingen benodigd zijn. Gemiddeld zijn er 7 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

IPL behandelingen
Intense Pulsed Light, of terwijl IPL, is een behandeling waarbij pigmentvlekken, storende vaatjes en roodheden verwijderd kunnen worden. Doormiddel van licht worden pigmentvlekken en bloedvaatjes in de huid verhit, waarna deze door het lichaam worden afgebroken. Gemiddeld zijn er maar 1 tot 3 behandelingen benodigd om het gewenste resultaat te bereiken!

Medische peelings
Een peeling is een vloeistof op basis van zuren welke aangebracht wordt op de huid. De zuren zorgen voor een versnelde celdeling en het afschilferen van dode huidcellen. Door het vernieuwen van de huid wordt pigment minder zichtbaar, worden fijne lijntjes opgevuld en heeft talg minder kans van ophopen, met als resultaat minder onzuiverheden en acne.
Peelingen zijn er in verschillende sterktes, waardoor deze inzetbaar zijn bij zowel oppervlakkige als diep gelegen huidproblemen. Afhankelijk van de indicatie kunnen we peelings met microneedling of een dieptereiniging combineren.

Microneedling
Microneedling is een techniek waarbij met minuscule naaldjes kleine gaatjes gemaakt worden in de huid. Door het maken van een gecontroleerde beschadiging gaat de huid zich vernieuwen en wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Dit resulteert in een egalere huid en verbeterde elasticiteit en huidstructuur. Microneedling is een ideale behandeling voor rest acne, pigmentvlekken, een droge huid, roodheden, rosacea, littekens, fijne lijntjes en algemene huidverbetering.

Coagulatie/curettage
Coagulatie en curettage worden ingezet voor het verwijderen van huidoneffenheden zoals, steelwratjes en ouderdomswratten.
Bij coagulatie wordt er gebruik gemaakt van stroom. Door de elektrode net boven de huid te houden ontstaat er een klein vonkje tussen de elektrode en de huid. Hierdoor wordt de huid verhit en worden de huidoneffenheden veilig weggebrand.
Bij curettage wordt gebruik gemaakt van een scherpe ring waarmee de huidoneffenheden van de huid af worden geschraapt. In beide gevallen zal er na de behandeling een korstje ontstaan welke na enkele dagen van de huid af zal vallen.

Wil je meer informatie over de indicaties, behandelingen of bijbehorende voor en nazorg? Kijk dan op verder op de website.