Menu

pigmentvlekken

Your Effective Skin Solution
Maak online afspraak
Melasma

pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen helaas bij heel veel mensen voor in het gezicht of op de zonbeschenen huid. De huid ziet er hierdoor vaak al gauw een aantal jaren ouder uit.

Bij YESS Huidtherapie kijken we tijdens een intakegesprek altijd eerst naar de oorzaak en het soort pigment. Vervolgens stellen we een bijpassend behandelplan op

Lentigo solaris

hoe ontstaan pigmentvlekken?

Melanine is de stof welke kleur geeft aan onze huid. De aanmaak hiervan kan getriggerd worden door overmatige blootstelling aan de zon, hormonen of een beschadiging aan de huid. Hierdoor wordt er teveel melanine aangemaakt en ontstaan er pigmentvlekken.

 

Soorten
Melasma

Melasma is een pigmentstoornis die zich kenmerkt door donkere vlekken in het gezicht. Deze aandoening komt vooral voor bij vrouwen en zien we vaak ontstaan tijdens een zwangerschap of bij het gebruik van anticonceptie.

 

Lentigo solaris

Lentigo solaris kenmerkt zich door goedaardige donkere vlekken op de huid. Deze aandoening komt met name voor op zonbeschenen delen van de huid, zoals het gezicht, hals, decolleté, handen en armen.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) kenmerkt zich door licht tot donkerbruine vlekken op plekken waar een ontsteking of beschadiging van de huid heeft gezeten.

openingstijden

Maandag

09:00 – 17:00 uur

Dinsdag

09:00 – 17:00 uur

Woensdag

09:00 – 17:00 uur

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

09:00 – 17:00 uur

Contact

+ 31 6 83 66 93 00

Buitenschans 54B

7141 EL Groenlo

info@yesshuidtherapie.nl

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ