5 tips voor een mooie huid tijdens en na de carnaval

Hoe erg we ook naar de carnaval hebben uitgekeken, drie dagen met veel make-up, schmink, alcohol en weinig slaap is voor de huid niet bepaald goed. Om te voorkomen dat jij na de carnaval een doffe, onzuivere, uitgedroogde huid hebt, heb ik hieronder 5 tips om jouw huid te verzorgen tijdens de carnaval.

1. Reinigen

Reinigen is misschien wel de belangrijkste stap. Want je wilt niet weten wat er tijdens een dagje carnaval allemaal op de huid terecht komt..

Begin voor het reinigen met het wassen van je handen, zodat al het bier en zweet er af is. Verwijder vervolgens met een milde cleanser en lauw water eventuele schmink en make-up van het gezicht. Reinig daarna nogmaals om de poriën goed schoon te maken.

2. Hydrateren

Smeer de huid extra goed in met een hydraterende crème. Alcohol onttrekt namelijk vocht uit de huid, waardoor deze sneller dof en droog wordt. Tevens kan het temperatuurverschil (heel tijd van binnen naar buiten) de huid uitdrogen.

Breng ‘s ochtends onder jouw make-up of schmink en ‘s avonds na het reinigen een hydraterende crème aan. Mocht je huid erg droog zijn breng dan ‘s avonds over jouw nachtcrème nog een laagje vaseline aan. Zo houdt de huid nog beter vocht vast en trekken de ingrediënten beter in de huid. Wees niet bang, vaseline verstopt de poriën niet.

3. Exfoliëren

Exfolieer om de dag jouw huid met een exfoliant op basis van salicylzuur of glycolzuur. De zuren zorgen voor een verbeterde afschilfering van dode huidcellen, waardoor er minder snel onzuiverheden ontstaan en de huid minder dof oogt.

4. Behandeling

Is jouw huid net voor de carnaval onrustig? Of zijn er na de carnaval toch onzuiverheden ontstaan ondanks een goede huidverzorging?

Onderga dan een medische peeling. De Jessner peeling van Mesoesthetic is hiervoor de ideale peeling om in te zetten. Deze peeling met een combinatie van verschillende zuren geeft direct een mooie glow, waardoor deze vaak als party peel wordt in gezet (vlak voor een feestje). Tevens zorgt deze peeling voor het verminderen van talg en dode huidschilfers zonder dat er veel roodheid of schilfers ontstaan. Ideaal dus om de huid mee op te frissen en te egaliseren!

5. SOS toch een puist!

Mocht je nou toch ‘s ochtends opstaan met een grote puist op jouw gezicht? Volg dan de volgende stappen:

Exfoliëren:
Zit er nog geen wit kopje op het puistje dan kan je een exfoliant met salicylzuur lokaal op het puistje aanbrengen. Hierdoor wordt talg geabsorbeerd en trekt het puistje sneller weg.

Uitdrukken:
Normaal gesproken is het zeker niet bevorderlijk om zelf een puistje uit te gaan drukken. Hierdoor kan de huid beschadigd raken en kunnen bacteriën zich alleen maar verder verspreiden wat het probleem verergerd. Mocht er een wit puntje op zitten dan kan je in een uitzonderlijk geval het puistje uitknijpen. Was voorafgaand eerst je handen en prik vervolgens het puistje in met een steriele naald. Druk daarna voorzichtig het puistje leeg.

Skin icing:
Verminder roodheid door de huid te koelen met een ijsblokje (leg deze nooit rechtstreeks op de huid, maar doe er een plastic zakje omheen). Dit remt de ontsteking.

Camoufleren:
Camoufleer vervolgens het plekje met een dun laagje foundation. Let wel op dat je een product gebruikt welke de huid niet irriteert, maar juist kalmeert en gebruik geen vuile kwasten of sponsjes. Merken met geschikte foundations zijn bijvoorbeeld Image Skincare, Oxygenetix, Lycogel, Colorescience, Uncover Skincare, La Roche Posay.

Wil je nog graag last minute een behandeling voor de carnaval inplannen of heb je vragen over het verzorgen van jouw huid? Stuur mij dan gerust een bericht!