Zo kunnen we jouw acne littekens verwijderen

Heb je last van acne of heb je hier vroeger veel last van gehad? Acne laat vaak littekens achter. Putjes in de huid of rode plekken die nauwelijks of erg langzaam vervagen. Natuurlijk niet wat je wil zien als je huid eindelijk rustiger is.

Het fijne aan acne littekens is dat we deze kunnen vervagen en zelfs verwijderen. Hoe dat werkt en welke behandelingen daarvoor nodig zijn lees je in deze blog!

Hoe verwijder je acne littekens?

Je kunt met littekens die je liever niet ziet bij YESS aankloppen. Voor het verwijderen van littekens gebruiken we verschillende methoden. Welke methode we voor jouw littekens inzetten, hangt van het soort litteken af.

Met een littekenmassage kunnen we pijn, roodheid, verdikking en jeuk verminderen. Voor het verminderen of verwijderen van acne littekens gebruiken we microneedling. In ernstiger gevallen zetten we microneedling in combinatie met een peeling in. Na elke behandeling zal het litteken meer vervagen.

3x het antwoord op

Wat kun je zelf doen tegen acne littekens?

  1. Knijp je puisten niet uit en krab ze niet open. Het is verleidelijk, daar kan iedereen over meepraten. Maar blijf er toch vanaf. Hoe meer je eraan zit, hoe meer kans op vuil in het wondje en hoe groter de kans op een litteken. Wil je toch van je acne af, kom dan langs voor acne behandelingen.

  2. Beperk blootstelling aan de zon. De zon zorgt voor verkleuring van de littekens en maakt ze meer en meer zichtbaar. Draag dus een pet of hoed en altijd SPF (UVA & UVB).

  3. Houd je huid schoon en gehydrateerd. Hoe schoner en verzorgder de huid, hoe minder kans op acne en dus op littekens. Gebruik hiervoor geen agressieve reinigers, maar milde. Neem voor een gratis huidadvies contact op!

Microneedling Behandeling Groenlo 07

Zo zien littekentherapie behandelingen eruit

Heb je een afspraak gemaakt? Dan bestaat de eerste afspraak uit een intake, het maken van foto’s en een eventuele eerste behandeling. Na een uitgebreide uitleg beginnen we met het maken van allemaal kleine wondjes op en rond het litteken (microneedling). Zo stimuleren we de huid om zich opnieuw te herstellen. Dat is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het litteken rood en gevoelig zijn. Het herstel kan een branderig gevoel met zich meebrengen voor een paar uur. Stel de herstellende huid niet bloot aan zonlicht (ook niet aan de zonnebank). Hoeveel van deze behandelingen nodig zijn, hangt af van de behandeling zelf en het litteken. We kunnen eens in de 1 tot 4 weken behandelen.