Skincare feiten en fabels

Tegenwoordig kom je overal informatie en tips tegen over huidverbetering, maar zijn alle skincare facts wel waar? Check de stellingen en kijk of ze feiten en fabels zijn.

Extra veel water drinken helpt bij een droge huid

Fabel
Extra veel water drinken helpt niet bij een droge huid. Water verlaat namelijk al te snel het lichaam om wat te kunnen doen voor de huidcellen.

Een acne gevoelige huid is altijd vet

Fabel
Vaak is de acne huid juist droog. Doordat de huidbarrière beschadigd raakt verliest de huid vocht, waardoor de huid dit gaat compenseren door meer talg te produceren. Tevens kunnen door de verstoorde huidbarrière meer schadelijke stoffen de huid intrekken, wat kan zorgen voor irritatie en onzuiverheden.

Huidverzorging moet je aanpassen aan het seizoen

Feit
De behoeften van jouw huid veranderen het gehele jaar door en daar wil je graag jouw huidverzorging op aanpassen. In de winter zal de huid bijvoorbeeld meer hydratatie nodig hebben dan in de zomer. Lees in mijn blog over de droge huid wat je hier aan kan doen.

Door te scheren ontstaan er meer haren

Fabel
Tijdens het scheren gebeurt en niks met de haarzakjes, waardoor er niet spontaan meer haren kunnen ontstaan. wel kunnen de haren dikker lijken, omdat je het dunne puntje van de haar afscheert en naar een dikker deel van de haar kijkt. Als de haar uitvalt en een nieuwe terug groeit zal deze weer gewoon dun zijn. Wil je meer weten over laserontharing? Lees dan de blog over alle feiten en fabels met betrekking tot laserontharing.

Zonnebrandcrème is alleen nodig als de zon schijnt

Fabel
Uv-straling komt voor 80% door de wolken heen, dus ook op een bewolkte dag dien je goed te smeren om huidveroudering en huidkanker te voorkomen. Lees hier meer over zonnestraling en bescherming er tegen.