Menu

laserontharing

Your Effective Skin Solution
Afspraak maken

laserontharing

Laserontharing is een effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Bij YESS Huidtherapie werken we met de  diodelaser FormaTK Spark Pro. Deze laser produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Laserontharing

Voor de behandeling

Voor de behandeling dient u het te behandelen gebied 6 weken uit de zon en/of zonnebank te houden. Tevens mag u de haren 3 weken van te voren niet epileren, harsen of waxen, omdat de haar benodigd is voor een effectieve behandeling.

Wel mag u de haren in de weken voor de behandeling blijven scheren, maar dienen ze tijdens het intakegesprek wel goed zichtbaar te zijn.

Tijdens het intakegesprek zullen we de haren beoordelen op kleur, dikte, hoeveelheid en locatie, zodat we tijdens de behandeling de instellingen kunnen bepalen.

Laserontharing

na de behandeling

Op de dag van de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. U mag hiertegen koelen indien nodig. Na een aantal dagen zal een deel van de haren uitvallen en het andere deel dunner en lichter terug komen. Per behandeling is het percentage haren dat terugkomt kleiner.

Het te behandelen gebied dient 6 weken uit de zon/zonnebank te blijven om aanmaak van pigment te voorkomen. Smeer de huid daarnaast goed in met een factor 30 of 50.

na het behandeltraject

Het is mogelijk dat in de toekomst nieuwe haartjes zichtbaar worden, doordat haarzakjes worden geactiveerd door bijvoorbeeld hormonen, erfelijkheid of medicatie.

  aantal behandelingen

  Haren bevinden zich in verschillende groeifases, waardoor er meerdere behandelingen benodigd zijn. Gemiddeld zijn er zeven tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Bij een donkere huid of lichte haren kan het voorkomen dat er meerdere behandelingen benodigd zijn.

  interval

  Omdat de haren zich in verschillende groeifases bevinden, behandelen we één keer in de zes tot acht weken. Aan het einde van het behandeltraject zullen de haren langzamer groeien, waardoor het interval verlengt kan worden naar tien tot 12 weken.

  indicaties

  Omdat de laserstraal op het pigment in de haar af gaat, kunnen witte, grijze, rossige en licht blonde haren niet verwijderd worden met laser.

  kosten en Vergoeding

  Laserontharing wordt bij vrouwen in het gezicht mogelijk (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of met YESS Huidtherapie. Klik hier voor de laserontharing tarieven.

  WErkwijze
  w

  Intakegesprek

  Tijdens het intakegesprek zullen we de haren beoordelen op kleur, dikte, hoeveelheid en locatie, zodat we tijdens de behandeling de instellingen kunnen bepalen.

  I

  Behandeling

  Tijdens de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd en het gebied dat behandelt wordt afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens worden eventueel te lange haartjes bij geschoren en wordt er een gel op de huid aangebracht. Op het gebied worden plek voor plek pulsen gezet welke aan kunnen voelen als een elastiekje dat tegen de huid schiet. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.

  Z

  Evaluatie

  Voor optimaal resultaat bespreken we tijdens en na het behandeltraject de vooruitgang en het behaalde resultaat. Ook zullen we de gemaakte foto’s vergelijken.

  Stuur een bericht

  Wil je een afspraak maken of heb je vragen over een behandeling of product? Stuur gerust een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Privacyverklaring

  5 + 10 =

  openingstijden

  Maandag

  09:00 – 17:00 uur

  Dinsdag

  09:00 – 17:00 uur

  Woensdag

  09:00 – 17:00 uur

  Donderdag

  Gesloten

  Vrijdag

  09:00 – 17:00 uur

  Contact

  + 31 6 83 66 93 00

  Buitenschans 54B

  7141 EL Groenlo

  info@yesshuidtherapie.nl

  VOLG ONS

  AANGESLOTEN BIJ